Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Супа от червено цвекло и моркови

Супа от червено цвекло и моркови

28/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Перфектната супа - нежна, вкусна и здравословна"

Необходими Продукти

  • цвекло - 4 глави
  • зехтин - 2 ч.л.
  • лук - 1 средна глава
  • морков - 2 големи
  • целина - 3 стръка
  • картофи - 500 г
  • мащерка - 2 стръка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • пилешки бульон - 4 ч.ч.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина. Добавете лука, морковите и целината, нарязани на ситно. Задушете до омекване на зеленчуците.

Добавете цвеклото и картофите, нарязани на ситно, подправките, бульона и 1 ч.ч. студена вода.

След като заври, намалете температурата и оставете да къкри, докато цвеклото омекне. Свалете от котлона и махнете мащерката и дафиновите листа.

Пасирайте супата. Варете на ниска температура за 5 мин. Овкусете с пипер и сол.

Сервирайте със сметана и поръсена със зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: