Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лингуини с пуешка кайма и задушени зеленчуци

Лингуини с пуешка кайма и задушени зеленчуци

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738682
Лингуини с пуешка кайма и задушени зеленчуци
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
28/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Изкусително предложение за обяд, което, вярваме, ще приемете без никакви колебания"

Необходими Продукти

  • лингуини - 1 пакет (400 г)
  • пуешка кайма - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • царевица - 1 бр. (200 г консерва)
  • грах - 1 бр. (200 г консерва)
  • зелен фасул - 300 - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • сух магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления боб, обелваме и нарязваме морковите. На слаб огън с много малко вода задушаваме под капак. Когато започнат да омекват зеленчуците, прибавяме царевицата и граха. Овкусяваме със сол, черен пипер и кимион.

Кипваме подсолена вода в дълбока тенджера. Варим пастата до готовност.

През това време запържваме лука в зехтин, ситно нарязан. Прибавяме и каймата, овкусена с подправките. Пържим до покафеняване.

В голяма купа изсипваме готовите паста, зеленчуци и месо. Разбъркваме.

Поръсваме със сух магданоз и сервираме по желание със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: