Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сачове»Мариновано месо на сач с много зеленчуци

Мариновано месо на сач с много зеленчуци

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Мариновано месо на сач с много зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
15/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Когато сте гладни като вълци, но все пак държите на здравословното хранене - сач с мариновано месо и много зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 кг без кост
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр. средни
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1/2 ч.ч. буркан
  • царевица - 1/2 ч.ч. консерва
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз
  • универсална подправка - зеленчукова пикантина
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • чубрица - 1 - 2 щипки
  • За марината
  • водка - 30 мл
  • безалкохолно - 100 мл Кока - кола
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме месото, добавяме меда, водката и кока-колата, разбъркваме и оставяме да престои 2-3 часа.

Обелваме картофите, измиваме и нарязваме на кубчета. Лука, зеления и червения пипер също нарязваме на кубчета.

Моркова и домата обелваме, нарязваме на ситно. Всички тези зеленчуци заедно с граха и царевицата слагаме в купа и овкусяваме със соевия сос, черния пипер, зеленчуковата пикантина и чубрицата.

Разбъркваме добре. Изсипваме олиото на сача и го разпределяме така, че да обхване целия съд. Прибавяме готовите зеленчуци и отгоре поставяме маринованото месо.

Поръсваме с доматено пюре отгоре. Поставяме сача в студена фурна. Печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: