Пиле Три Сирена

МартинМартин
Новак
318
Пиле Три Сирена1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Обещаваме, че ще е много вкусно и забраняваме да повдигате въпроса за калориите"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 - 5 броя
  • синьо сирене - 1 пакетче по избор
  • топено сирене - 1 пакетче колкото се може по качествено
  • пармезан - 100г настърган или от целите парчета
  • зехтин - екстра върджин за предпочитане
  • масло - около 2 с.л.
  • сметана - за солено готвене от тези, които се водят за паста
  • соев сос - по - светъл е по - добре в случая
  • боровинки - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешките гърдички на кубчета (1х1 см горе долу) и ги мариноваме с малко зехтинче, соевото сосче, сол, захар и подправка по избор, която не оцветява.

Оставяме ги да поемат добре от подправките за около 1-2 часа. Загряваме тиган на висока температура и слагаме малко зехтинче на дъното. Слагаме пилешкото в тигана и задушаваме до побеляване на месото от всяка страна.

След това го вадим за да не стане жилаво и изсипваме течността, която вече само може да ни пречи. Бършем тиганчето и слагаме маслото, 1 ч.л. зехтин и сметаната вътре. Нарязваме синьото сирене и пармезана на много тънки парченца (или ги настъргваме) и ги прибавяме. Бъркаме и когато почнат да се разтапят прибавяме и топеното сирене като отново го режем на малки парчета за по-бързо разтапяне. Ако трябва, прибавяме още сметана и бъркаме докато не стане хомогенна смес ( *на средна температура или на слаб огън).

Когато се получи бяло сосче прибавяме малко захар (около 1 ч.л.) и пилешкото, без течността, която е била отдолу. Усилваме огъня и затваряме с капак. След 1-2 минути сваляме от котлона и поднасяме с боровинки поръсени отгоре. Ястието върви както с биричка, така и с хубаво сладко бяло вино.

Приятно готвене и бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
42
33
20
10
Дай твоята оценка: