Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Птиче мляко по молдовска рецепта

Торта Птиче мляко по молдовска рецепта

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738752
Торта Птиче мляко по молдовска рецепта
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
26/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Потопете се в магията на молдовската кухня!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 к.л. есенция
  • масло - за намазване
  • брашно - за поръсване
  • За крема
  • яйца - 8 бр големи
  • захар - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 300 г краве
  • желатин - 40 г на гранули
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • За шоколадовата глазура
  • черен шоколад - 200 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:

Яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Постепенно се добавя и пресятото брашно. Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно дълбока форма за торта и се пече до златисто на 180 градуса долен реотан. Когато изстине се разрязва надлъжно на две.

Приготвяне на крема:

Жълтъците се разбиват с половината захар. Добавя се млякото, ванилията и нишестето, предварително разтворено в една супена лъжица вода.

Слагаме купата на водна баня докато кремът се сгъсти. Накрая го шокираме в купа с лед. Желатинът се залива с половин ч.ч. вода и се оставя за 20 минути. След това го разтапяме на водна баня на слаб огън.

Добавяме маслото, оставено на стайна температура, за да омекне, към крема.

Отделно се разбиват белтъците с останалата част захар. Смесваме с останалия крем и внимателно разбъркваме. Добавяме и желатина.

Поставяме единия блат във форма за торта, заливаме с крема и покриваме с другият блат. Прибираме тортата в хладилника за няколко часа.

Разтапяме шоколада с маслото на водна баня. Заливаме тортата и прибираме отново в хладилника, за да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: