Начин на приготвяне
Пригответе шоколадовия пласт:
За да набъбне, залейте 10 г от желатина с 1 чаена чаша вода. Смесете и добре разбъркайте 4 супени лъжици захар и 4 супени лъжици какао, като ги добавите в течността и загрейте на водна баня, докато стане еднородна смес. В намаслена форма налейте сместа и я сложете във фризера докато стегне.
Желатинът, който остане, го залейте с прясното мляко, за да набъбне и след това на водна баня го разтопете. За да се поохлади, го оставете настрани.
Разбийте заквасената сметана през това време, добавете чаената чаша захар, сиренето, течната сметана и желатина с прясното мляко и го разбийте, докато се получи пухкав гъст крем.
Сипва се върху шоколадовия пласт и сложете в хладилника, докато се получи пълното желиране на сладкиша.
Наръсете го обилно с настърган шоколад и го поднесете.