Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сладкиш Птиче мляко

Сладкиш Птиче мляко

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Сладкиш Птиче мляко1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • сметана - 400 г заквасена
  • желатин - 30 г
  • захар - 4 с.л.
  • какао - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 150 мл течна
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - за формата
  • шоколад - за поръсване , натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе шоколадовия пласт:

За да набъбне, залейте 10 г от желатина с 1 чаена чаша вода. Смесете и добре разбъркайте 4 супени лъжици захар и 4 супени лъжици какао, като ги добавите в течността и загрейте на водна баня, докато стане еднородна смес. В намаслена форма налейте сместа и я сложете във фризера докато стегне.

Желатинът, който остане, го залейте с прясното мляко, за да набъбне и след това на водна баня го разтопете. За да се поохлади, го оставете настрани.

Разбийте заквасената сметана през това време, добавете чаената чаша захар, сиренето, течната сметана и желатина с прясното мляко и го разбийте, докато се получи пухкав гъст крем.

Сипва се върху шоколадовия пласт и сложете в хладилника, докато се получи пълното желиране на сладкиша.

Наръсете го обилно с настърган шоколад и го поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: