Голяма ореховка с шоколад

07/12/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач41965733041
"Щом обичате ореховките, значи и тази голяма ореховка ще ви допадне "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо354
  • Преглеждания за месеца353
  • Преглеждания за седмицата353
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно - 140 г бяло
  • масло - 30 г разтопено
  • захар - 100 г кристал
  • ОРЕХОВА СМЕС
  • яйца - 3 бр. стайна температура
  • масло - 55 г разтопено
  • захар - 1 с.л.
  • кафява захар - 180 г светло
  • брашно - 1 с.л. бяло
  • сода за хляб - 1/4 ч.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • бърбън - 1 с.л.
  • ванилов екстракт - 1 с.л.
  • орехи - 200 г нарязани на едро
  • шоколад - 85 г черен едро нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правоъгълна форма покрита с хартия 26/28 на 18/20 см.
Фурна 180 градуса.

В купа се смесва брашното и захарта. Добавя се разтопеното масло. Разбърква се с пръсти. Получава се рехаво тесто. Изсипва се в тавичката и се притиска с обратна лъжица.

Пече се във фурната на 180 градуса за около 30-40 мин или до хубаво покафеняване на блата.

Яйцата се разбиват с вилица, добавя се разтопеното масло, разбърква се, добавят се и двата вида захар, разбърква се с телена бъркалка до светла смес. На порции се прибавя брашното смесено със содата, като се редува с млякото, добавя се алкохолът и ванилията. Накрая се прибавят орехите и шоколадът, нарязани на едри парчета.

Изпеченият блат се залива с орехо-шоколадовата смес. Разпределя се равномерно.

Пече се на 200 градуса за около 45-50 мин.

Охлажда се във тавичката и след това се нарязва на тесни правоъгълни парчета.

Източник: So Deliciousподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар