Голяма кренвиршка

Голяма кренвиршка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Голяма кренвиршка, подходяща за големи гладници"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1/2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 7 г суха
  • кренвирш - 6 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода /1/2 ч.ч./. Добавете захарта и 1 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете маята да се понадигне.

Пресейте брашното. Направете кладенче и изсипете маята. Добавете солта и олиото. Долейте още хладка вода и разбъркайте. Омесете до получаването на меко тесто.

Покрийте тестото и го оставете да втаса. Разделете тестото на 4-5 топки. Разточете тестото на тънки кори. С помощта на форма или чаша изрежете кръгчета.

Обелете и нарежете кренвирша на колелца. Върху всяко кръгче сложете по 1-2 парченца кренвирш.

Сгънете кръгчетата на две, а след това на още на две. Подредете парченцата с отворите нагоре в намазнена тава.

Оставете така приготвената кренвиршка да втаса отново. Намажете с разбит жълтък с помощта на силиконова четчица.

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Голямата кренвиршка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: