Голяма сарма

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Голяма сарма
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Голяма сарма е ретро класика, за която се сещаме покрай Коледа и Нова година или докато имате още кисело зеле в бидона"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 бр.
  • кисело зеле - 6 бр.
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото си нарязваме на ситно. Запържваме в тиган със загрята мазнина, добавяме чубрицата, черния пипер. Пържим до полуготовност, добявяме нарязания праз, готвим за 2-3 мин и добавяме червения пипер.

Разбъркваме и добавяме ориза за сармите, наливаме съвсем малко вода и готвим до изпаряване на течността.

Приготвяме си листата, като изрязваме твърдата част, подреждаме ги в кексова форма, като обхващаме всички стени.

Листата трябва да излизат извън формата, после да може да се покрие плънката.

Сипваме плънката и покриваме със зелето. Наливаме зелев сок до покриване на голямата сарма.

Покриваме голяма сарма с фолио и печем на 200°C за около 90 мин.

След това премахваме фолиото и запичаме за 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: