Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с боб и джоджен

Кисело зеле с боб и джоджен

Кисело зеле с боб и джоджен
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Когато съберем две от любимите си български гозби в една тава, няма как резултатът да не е повече от вкусен"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна голяма зелка
  • боб - 200 г консерва
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 равна с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • джоджен - листенца
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва на ситно. Слага се в тенджера, залива се със 2 ч. ч. вода, 2 супени лъжици олио и се вари 25 минути с 2-3 дафинови листа.

Консерва боб се отцежда и добавя в тенджерата. В тиган се сипва останалото олио и се загрява.

Сипваме брашното и разбъркваме за секунди, добавя се и червеният пипер, отново се разбърква.

Наливаме 1 ч. ч. гореща вода, разбърква се и наливаме в тенджерата. Смесват се добре продуктите, добавя се сол, ако има нужда.

Намалява се котлона на 4 степен и оставяме да се готви още 30 минути.

Сервираме с накъсани листа пресен джоджен, щипка черен пипер и топла питка.

Киселото зеле с боб и джоджен е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Е, бях забравила вкуса на БУРАНИЯТА. Скоро ще я сготвя.
07.01.2019 19:00