Начин на приготвяне
Киселото зеле се нарязва на ситно. Слага се в тенджера, залива се със 2 ч. ч. вода, 2 супени лъжици олио и се вари 25 минути с 2-3 дафинови листа.
Консерва боб се отцежда и добавя в тенджерата. В тиган се сипва останалото олио и се загрява.
Сипваме брашното и разбъркваме за секунди, добавя се и червеният пипер, отново се разбърква.
Наливаме 1 ч. ч. гореща вода, разбърква се и наливаме в тенджерата. Смесват се добре продуктите, добавя се сол, ако има нужда.
Намалява се котлона на 4 степен и оставяме да се готви още 30 минути.
Сервираме с накъсани листа пресен джоджен, щипка черен пипер и топла питка.
Киселото зеле с боб и джоджен е готово.
Коментари