Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Печени постни зелеви сарми

Печени постни зелеви сарми

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312962691
Печени постни зелеви сарми
Снимка: Величка Калева
1 / 3
28/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-5
"Какви чудни постни сармички се получиха, ще си ги хапнем с наслада и апетит"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • домати - 3 с.л. от буркан
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • лют червен пипер - на вкус и по желание
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В горещото олио се поставят нарязаните на ситно лук, чесън и се запържват. Към тях се прибавя оризът и малко вода.

Задушава се леко и се прибавят нарязаните на ситно моркови, чушка и гъби. Прибавя се още малко вода, за да се задушат продуктите.

Последно се поставят доматите, червеният сладък и лют пипер, чубрицата, черният пипер и малко сол. Ще внимавате със солта, тъй като и киселото зеле може да е много солено. Сместа се разбърква и сваля от котлона.

Листата от зелката се разделят и се отрязват дебелите им жилки. Във всеки лист се поставя по малко от сместа и се завиват сармите. Нареждат се в намазана с олио тава, мажат се отгоре също с олио.

Налива се от зелевия сок 1 ч. ч. в тавичката. Ако той е много кисел или солен може да се разреди с малко вода.

Пекат се в предварително загрята фурна до готовност като от време на време се поливат със сока.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: