Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучникът от Троян

Лучникът от Троян

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71379104411
Лучникът от Троян
Снимка: Жулиета
1 / 2
22/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Защо от Троян ли - защото там правят най-добрия лучник и най-ароматната троянска ракия"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • суха мая - 1 бр. (11 г), разтворена в 300 мл хладка вода
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 500 г
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • За планката
  • лук - 5 - 6 глави
  • чушки - печени червени
  • месо - 300 г свинско
  • сол
  • олио - или масло (разтопено)
  • подправки - на вкус куркума, черен пипер, сол, чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на планката: Запържваме лука до златист цвят. След това прибавяме месото и то да се запържи, след това червените чушки + подправките, доливаме малко вода и разбъркваме. Задушаваме за около 15 мин и плънката е готова.

В кума замесваме тестото. Добавяме и брашното, след това правим кладенче и слагаме маята. Забъркваме и след това прибавяме водата, захарта и солта.

Замесваме тесто, след като е готово тестото, оставяме да почине за около 15 мин.

Готовото тесто го нарязваме на две топки. Едната топка я разточваме, да стане на блат все едно за пица и я слагаме в набрашнена тавичка, като е застиламе добре на дъното на тавичката. Прибавяме готовата плънка (която предварително е направена и е пооохладена).

Разточваме и другата топка пак като за пица и нея слагаме отгоре в тавичката да покрие плънката добре. Притискаме краищата да не излезе плънката.

Намазваме отгоре готовия лучник с жълтъка или разтопеното масло и печем в загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: