Начин на приготвяне
Приготвяне на планката: Запържваме лука до златист цвят. След това прибавяме месото и то да се запържи, след това червените чушки + подправките, доливаме малко вода и разбъркваме. Задушаваме за около 15 мин и плънката е готова.
В кума замесваме тестото. Добавяме и брашното, след това правим кладенче и слагаме маята. Забъркваме и след това прибавяме водата, захарта и солта.
Замесваме тесто, след като е готово тестото, оставяме да почине за около 15 мин.
Готовото тесто го нарязваме на две топки. Едната топка я разточваме, да стане на блат все едно за пица и я слагаме в набрашнена тавичка, като е застиламе добре на дъното на тавичката. Прибавяме готовата плънка (която предварително е направена и е пооохладена).
Разточваме и другата топка пак като за пица и нея слагаме отгоре в тавичката да покрие плънката добре. Притискаме краищата да не излезе плънката.
Намазваме отгоре готовия лучник с жълтъка или разтопеното масло и печем в загрята фурна на 200 градуса.