Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Постна баница с лапад и тофу

Постна баница с лапад и тофу

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Постна баница с лапад и тофу
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Баницата е уникална и идеална за пости и веган режим на хранене!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • лапад - 1 вр.
  • соев йогурт - 3 - 4 с.л.
  • тофу - 200 г
  • олио
  • бакпулвер - 1 щ.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите за баница се ползват по две.

Върху всяка двойка кори се слага плънка в късия край на кората и се поръсва с олио. Навива се на руло и се поставя в тава, която е намазана с мазнина или е покрита с хартия за печене.

Плънката за тази постна баница аз приготвям, като измия лапада и го нарежа, след това го посолявам и претривам с ръце. Така той омеква и намалява обема си.

Соевият йогурт смесвам с бакпулвер, сол и натрошено тофу. След това тази смес добавям към лапада и разбърквам хубаво.

Баницата със зеленийки е уникална и идеална за пости и веган режим на хранене!

Изпичам на 180 градуса до готовност (златисто).

Опитайте и вие постна баница с лапад и тофу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: