Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с нутела и лешници

Баклава с нутела и лешници

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Баклава с нутела и лешници
Снимка: Veca
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Харесвате баклава, харесвате нутела, така че защо да ги ядете поотделно, след като вече имаме рецепта за баклава с нутела?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • За пълнежа
  • маргарин - 200 г
  • течен шоколад - нутела, според нуждите
  • лешник - 300 г
  • За сиропа
  • вода - 1, 5 ч.ч.
  • захар - 1, 5 ч.ч.
  • ванилова захар - 20 г
  • лимони - 4 резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе сиропа, за да се охлади, докато баклавата се пече.

Изсипете захарта в тенджера, добавете ваниловата захар, водата и разбъркайте, след това добавете лимоновите колелца и сложете тенджерата на котлона. Варете пет минути от момента на кипене. Свалете от котлона и оставете сиропът да се охлади добре.

Разтопете маргарина и намажете тавата за печене със силиконова четка.

Поставете кората и я намажете с разтопения маргарин. Поставете втората кора, покрийте я с разтопения маргарин. Сгънете третата кора, след което я покрийте с разтопения маргарин. Поставете четвъртата кора и я покрийте с нутела. Поръсете с препечени и едро смлени лешници.

Сгънете кората и редувайте последователно, докато се изразходва целият материал. Намажете последната кора с разтопен маргарин и нарежете на парчета с желания размер.

Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Извадете тавата от фурната. Изсипете охладения сироп върху горещата баклава и я оставете да се охлади добре и оставете баклавата с шоколад да поеме добре сиропа.

Сервирайте, вкусът на баклавата с нутела и лешници е фантастичен. Опитайте, насладете се!

Бележка: Измерете захарта и водата за сиропа с чаша от 200 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: