Начин на приготвяне
Първо пригответе сиропа, за да се охлади, докато баклавата се пече.
Изсипете захарта в тенджера, добавете ваниловата захар, водата и разбъркайте, след това добавете лимоновите колелца и сложете тенджерата на котлона. Варете пет минути от момента на кипене. Свалете от котлона и оставете сиропът да се охлади добре.
Разтопете маргарина и намажете тавата за печене със силиконова четка.
Поставете кората и я намажете с разтопения маргарин. Поставете втората кора, покрийте я с разтопения маргарин. Сгънете третата кора, след което я покрийте с разтопения маргарин. Поставете четвъртата кора и я покрийте с нутела. Поръсете с препечени и едро смлени лешници.
Сгънете кората и редувайте последователно, докато се изразходва целият материал. Намажете последната кора с разтопен маргарин и нарежете на парчета с желания размер.
Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
Извадете тавата от фурната. Изсипете охладения сироп върху горещата баклава и я оставете да се охлади добре и оставете баклавата с шоколад да поеме добре сиропа.
Сервирайте, вкусът на баклавата с нутела и лешници е фантастичен. Опитайте, насладете се!
Бележка: Измерете захарта и водата за сиропа с чаша от 200 мл.