Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Шопска спържа с праз лук

Шопска спържа с праз лук

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Шопска спържа с праз лук
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
22/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Вкусно и по нашенски - вижте как се прави прословутата Шопска спържа с праз лук"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 200 г
  • бял свински дроб - 200 г
  • свинско месо - 300 г
  • свински бъбрек - 150 г
  • свински далак - 200 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • соев сос - 2 с.л.
  • червено вино - 150 мл
  • чубрица - 2 щипки
  • дафинов лист - 2 листа
  • мас - 100 г
  • праз лук - 2 стръка
  • оцет - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам разрязаните бъбреци в оцет и вода в съотношение 1:1 за около 30 мин.

През това време съм сложила да врат в тенджера под налягане измитото добре месо и останалите дреболии с 1 с.л. сол за около 30 мин.

В голяма тенджера се слага мас и 2 черпака от бульона и свареното и нарязано месо, да се задуши до извиране на бульона, добавят се нарязаните бъбреци, дреболии и празът, отгоре се слагат подправките и виното без чубрицата и смления черен пипер.

Всичко се бърка на средно силен огън /че бързо загаря/за около 40 мин.

Добавят се чубрицата и смления черен пипер и се бърка още 5 минути на силен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Те у шопско се със соев сос готвят!!
11.10.2023 17:24
2