Италианско тесто за пица

17/11/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Класическо тесто са тънка хрупкава пица. Точно както италианците го правят. Направи го и ти!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 пица
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо408 146
  • Преглеждания за месеца17600
  • Преглеждания за седмицата1244
  • Коментирана37 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Маята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана.

Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината се поеме напълно.

Оставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 37
4 30
3 17
2 7
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари (37)

Христилияна Личева
Тестото е страхотно. Получисе страхотна пица.
1
19
deninceto
deninceto
09.03.2016 00:39
ако тесто не е хубаво и пицата не се получава...супер е тестото
5
10
Миро
Миро
06.02.2016 19:11
Водата е малко. Препоръчвам 150 гр. Солта- 1 заравнена ч.л, иначе ще е много солено. Става и с олио.
20
1

Виж всички коментари или напиши такъв