Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба в тесто

Риба в тесто

Риба в тесто1 / 2
02/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Рибата се завива, не за да не настине, а за да стане още по-вкусна - опитайте и ни кажете колко ви харесва от 1 до 10"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • тесто - меси се тесто за обикновена питка, което се точи на кора
  • за плънката
  • риба - 2 кг
  • гъби - 9 - 10 броя
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • лук - 2 броя кромид
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 50 гр
  • черен пипер
  • чубрица
  • универсална подправка - за риба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто и се оставя да втаса, след това се разточва на голяма кора.

Слага се в намазана с мазнина тава, така че да остане от нея за да покрие плънката.

Рибата се реже на шайби и се реди върху тестото, слагат се лукът, гъбите, чесънът, олиото и подправките.

Завива се с останалата част от тестото и се пече в предварително загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
Когато приготвям риба в тесто обикновено използвам цяла риба-пъстърва или скумрия , които напълвам с предварително задушена смес.Увивам в тесто и пека на керемида до готовност.Понякога тестото намазвам с разбито яйце
18.03.2013 09:42