Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Никулденски шаран по селски

Никулденски шаран по селски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Никулденски шаран по селски1 / 2
06/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Кулинарно предложение от кухнята на баба, на което никой не може да откаже"

Необходими Продукти

  • шаран - 1.5 кг
  • олио - 80 мл
  • ориз - 80 г
  • лук - 250 г
  • червен пипер - 8 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещената мазнина и малко вода задушете накълцания лук. След като се запържи до златисто, бъркайте и добавете ориза 0 измит и отцеден предварително.

Прибавете червения пипер и солта. Долейте 250 мл топла вода. След 5-6 минути сипете сместа в подмазнена тавичка и поставете отгоре почистения шаран. Посолете шарана в тавата, намажете го с малко мазнина и сложете да се изпече до готовност в умерена фурна.

Друг вариант е да напълните със сместа шарана и да го зашиете. При това условие в тенджерата за плънката се сипва половината вода. След като оризът я поеме, се пълни шарана и в тавата се долива останалото количество вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
45
31
21
10
Дай твоята оценка: