Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Разкошна бисквитена торта с рикота

Разкошна бисквитена торта с рикота

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Разкошна бисквитена торта с рикота1 / 2
06/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Само при нас бисквитените торти не са просто торти, а са истинско произведение на изкуството"

Необходими Продукти

  • рикота - 500 г сирене
  • пудра захар - 400 г
  • течен шоколад - 100 г, за украса
  • крема сирене - 250 г Филаделфия
  • ментов ликьор - 30 мл
  • орехи - 100 г
  • маскарпоне - 500 г сирене
  • бисквити - 400 г обикновени
  • заквасена сметана - 400 г
  • прясно мляко - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма с ринг около 24-26 см.

Счуканите орехи се запичат леко на сух тиган. Оставят се настрана до ползването им.

В купа се смесва маскарпонето, Филаделфията, рикотата и заквасената сметана.

Разбъркват се. Добавя се пудрата захар и ликьорът. Разбива се с миксер на най-слаба степен до гладък крем.

В поставен ринг върху сервизна чиния или форма с подвижен такъв започва реденето на тортата, като първо се подреждат бисквитите, натопени за кратко в студено мляко.

Празнините се попълват с начупени бисквити. Отгоре се залива с пласт крем, отново бисквити, крем и така до изчерпване на продуктите.

Трябва да се получат четири пласта бисквити и крем.

Тортата се оставя в хладилник за 12 часа.

След като се стегне бисквитената торта, се отстранява рингът и отстрани се полепват счукани орехи.

Украсява се с течен шоколад и се минава с дървено шишче за мраморен ефект.

Разкошната бисквитена торта с рикота е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: