Осмянка с кисело зеле

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
24/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Идея за приготвяне на свинско със зеле - препоръчвам я и желаем добър апетит"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г (осмянка)
  • кисело зеле - 1 зелка
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета.

Овкусете го със сол и черен пипер и го оставете за около час в хладилник.

Загрейте олиото и в него запържете месото, колкото да се запечата.

Извадете го и оставете за малко.

В същата мазнина запържете за малко и киселото зеле. Прибавете червения пипер и черен пипер на вкус.

В глинен гювеч сложете половината от зелето, отгоре наредете месото и покрийте с останалото зеле.

Добавете 1/2 ч.ч. вода и сложете свинското със зеле в студена фурна.

Печете около 90 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: