Агнешки кебап в було

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Агнешки кебап в було1 / 2
22/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко було - 1 бр.
  • хляб - 1 бр. филия
  • прясно мляко - 4 - 5 с.л.
  • черен дроб - 1 бр. агнешки /около 600 - 750 г/
  • агнешко месо - 300 г шарено
  • пресен лук - 4 стръка
  • джоджен - 4 клонки
  • магданоз - 5 клонки
  • яйце - 1 бр.
  • черен пипер
  • гарнитура
  • пресни картофи - 4 - 5 бр.
  • краве масло - 100 г
  • чубрица
  • чесън - гранулиран
  • кетчуп - пикантен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва в прясното мляко. Всички продукти се кълцат на много ситно и се омесват добре, включително и накиснатият хляб.

От булото се отрязват парчета от около една педя и се оформят сармички с големина на яйце.

Две по две се забождат с едно шишче от по двете страни и се пекат на барбекю първо от към затворената им страна.

За гарнитурата в разтопеното краве масло се добавят подправките и добре се размесват.

Картофите се измиват и почистват добре. Режат се на парченца.

Потапят се в подправеното краве масло и се пекат на барбекюто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: