Пропуснала съм да напиша, че поръсих проволонето и с малко прясно смлян черен пипер, но това е по желание.
Песто россо се приготвя основно с босилек, но той не е основата му, както при песто дженовезе. Основата на песто россо са доматите, както се досещате и те могат да бъдат не само сушени, а дори и пресни черита в някои варианти. По важното е, че искам да уточня, че използвах риган за моето песто поради причината, че тази подправка най- много върви на Проволоне.
Песто россо се приготвя основно с босилек, но той не е основата му, както при песто дженовезе. Основата на песто россо са доматите, както се досещате и те могат да бъдат не само сушени, а дори и пресни черита в някои варианти. По важното е, че искам да уточня, че използвах риган за моето песто поради причината, че тази подправка най- много върви на Проволоне.