Фалафел на фурна

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Фалафел на фурна
Снимка: Живка Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Разкошни фалафелчета, но не пържени, а здравословно изпечени на фурна"

Необходими Продукти

  • червен лук - 2 глави
  • нахут - 450 - 500 г сварен (или от консерва)
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 с.л. ситно нарязан
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чери домати
  • босилек - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се отцежда добре и се пасира в кухненски робот.

Прибавят се нарязаните на ситно лук, чесън и магданоз, както и кориандърът, кимионът, бакпулверът, солта и пиперът.

Всичко се смесва на гладка паста, която се оставя да почине за половин час.

Оформят се топчета (фалафели), които се подреждат в тава с хартия за печене. Пекат се до златисто.

Фалафелите на фурна са готови.

Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни рецепти за фалафели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: