Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Рулца от печен патладжан със сирене

Рулца от печен патладжан със сирене

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Рулца от печен патладжан със сирене
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Свежо предястие, което с удоволствие приготвяме за хората, които обичаме"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка или копър
  • фета - 250 г сирене
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • зехтин - 2 - 3 с.л. екстра Върджин
  • сол - на вкус
  • зехтин - или олио за намазване на тигана и патладжаните
  • домати - 2 бр. за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и без да се белят се нарязват на филии по дължина, поръсват се със обилно количество сол и се оставят за 30 минути в гевгир, за да се отцедят от горчивия сок.

Навиват се заедно по няколко филийки патладжан на руло и леко се изстискват с ръце. Намазват се със зехтин или олио преди печене.

В намаслен грил тиган или скара се филийките патладжан се изпичат и от двете страни.

В купа се намачква сиренето Фета, добавят се малко зехтин, пресованата скилидка чесън, сол на вкус и ситно нарязаният магданоз или копър.

Плънката се разбърква и с лъжица се слага от сместа върху всяка от филийките пържен патладжан.

Навиват се на руло и патладжанените рулца се сервират гарнирани с резенчета домати.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: