Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и без да се белят се нарязват на филии по дължина, поръсват се със обилно количество сол и се оставят за 30 минути в гевгир, за да се отцедят от горчивия сок.
Навиват се заедно по няколко филийки патладжан на руло и леко се изстискват с ръце. Намазват се със зехтин или олио преди печене.
В намаслен грил тиган или скара се филийките патладжан се изпичат и от двете страни.
В купа се намачква сиренето Фета, добавят се малко зехтин, пресованата скилидка чесън, сол на вкус и ситно нарязаният магданоз или копър.
Плънката се разбърква и с лъжица се слага от сместа върху всяка от филийките пържен патладжан.
Навиват се на руло и патладжанените рулца се сервират гарнирани с резенчета домати.
Добър апетит!