Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Аз запържвам лука и моркова, които съм измил и нарязал на ситно, като през това време се вари пилешкото месо.
Добавям ориза и той да се запържи, като доливам малко вода и бъркам постоянно за да не загори.
Обезкостявам пилето, макар едно пиле да е малко множко и ги смесвам в по-голяма тенджера, като добавям и домати на кубчета, сол на вкус и цели зърна малко черен пипер.
Доливам прецедения бульон от пилето и оставам да къкри на по-слаб огън. Като видя, че ориза е готов добавям малко джоджан и две скилитки чесън за аромат. Изключвам котлона и чакам да изстине и да се наслаждавам на храната.
Правил съм го и в тава на на фурна, но стама малко по-сухичко. Въпрос на личен избор.
Да Ви е сладко!
07.03.2024 16:12
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Само да споменеш за червеният пипер в кои момент го добавяш!!!
05.03.2024 18:02
1
2
Покажи всички подкоментари
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Понякога и аз добавям морковче и доматено пюре.
20.11.2023 23:34
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Благодаря ви! На зеленийки ми харесва със джоджан.
20.11.2023 19:59
Анонимен
Анонимен
Сготвена на
Погледнах рецептата, защото не бях сигурна каква подправка ще подхожда на спанака, очарована съм от предложения джоджан. Добавих морковче и доматено пюре 150 мл.
02.11.2023 20:03
1
1
1
Покажи всички подкоментари