Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Аз запържвам лука и моркова, които съм измил и нарязал на ситно, като през това време се вари пилешкото месо.
Добавям ориза и той да се запържи, като доливам малко вода и бъркам постоянно за да не загори.
Обезкостявам пилето, макар едно пиле да е малко множко и ги смесвам в по-голяма тенджера, като добавям и домати на кубчета, сол на вкус и цели зърна малко черен пипер.
Доливам прецедения бульон от пилето и оставам да къкри на по-слаб огън. Като видя, че ориза е готов добавям малко джоджан и две скилитки чесън за аромат. Изключвам котлона и чакам да изстине и да се наслаждавам на храната.
Правил съм го и в тава на на фурна, но стама малко по-сухичко. Въпрос на личен избор.
Да Ви е сладко!
07.03.2024 16:12
6
1
1
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Не става сух, ако се спази 1:4 , ориз и бульон. Готвя на 180 във фурната , докато почти усвои течността. Това е въпрос на желание. Обичам да готвя във фурна. Ориза става вкусен.
17.03.2024 17:11
Анонимен
Анонимен
Само да споменеш за червеният пипер в кои момент го добавяш!!!
05.03.2024 18:02
1
2
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Преди
17.03.2024 17:12
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Добавям го в тавата пфефи да я сложа във фурната. Но може и в сместа с лука и спанака. Обичам черен пипер на зърна в ястията и си ги хапвам с удоволствие.
17.03.2024 17:08
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Понякога и аз добавям морковче и доматено пюре.
20.11.2023 23:34
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Благодаря ви! На зеленийки ми харесва със джоджан.
20.11.2023 19:59
Анонимен
Анонимен
Сготвена на
Погледнах рецептата, защото не бях сигурна каква подправка ще подхожда на спанака, очарована съм от предложения джоджан. Добавих морковче и доматено пюре 150 мл.
02.11.2023 20:03
1
1
1
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
На ориз вече почти не слагам дом. пюре, по здравословни причини.
17.03.2024 17:14
1
1