Начин на приготвяне
Сваряват се пилешките бутчета в подсолена вода, отцеждат се и обезкостяваме на мръвки.
Бульонът се запазва и прецежда.
Загрява се мазнина в тиган, запържва се ситно нарязан лук и обелен и нарязан на парченца морков, добавя се измит и отцеден оризът, да се запържи за кратко, сипва се 2 ч.ч. от бульона и оставяме за 4-5 минути на слаб огън, като към края се прибавя почистен и нарязан спанака.
Овкусява се със сол на вкус, черен пипер и риган. Разбърква се и прехвърляме в тавичка, отгоре се разпределят пилешките мръвки, налива се още 2 чаши бульон.
Печем пилешкото с ориз в загрята фурна 180 градуса до готовност на ориза.
Вкусотия в чиния!