Начин на приготвяне
Сварява се пилешко месо - от бут, бяло месо и маншон. Обезкостява се и накъсваме на парчета.
В загрято олио се запържва нарязан стар лук и пера пресен лук. Добавя се кръгчета обелен морков, след това сипваме ориза, разбърква се за кратко и наливаме гореща вода.
Овкусява се със сол, черен пипер и когато заври, добавяме спанака.
Накрая смесваме с пилешкото месо, разбърка се и прехвърляме в тавичка.
Печем пилето с ориз в загрята фурна 180°C до готовност на ориза.
Проверява се оризът на фурна, при нужда се долива по малко подсолена вода.
Изваждам тавата и покривам с алуминиево фолио.
Сервираме ориза с пилешко и спанак за обяд с люта чушка.