Бял ориз с пилешко на фурна

Бял ориз с пилешко на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Класика в готвенето - ориз и пиле!"

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • лук - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се сваряват във вода с малко сол, като се премахва пяната която се образува. Изваждат се, обезкостяват се и ги накъсваме на едри парчета. Бульонът се прецежда и запазва.

Загрява се олио в тенджерка и сипваме ситно нарязан лук да се запържи.

Добавя се измит и отцеден ориз, пържи се до стъклен вид. Сипва се пилешкият бульон и оставяме на котлона за 5 минути, като се разбърква периодично.

Набъбналият ориз прехвърляме в тавичка, отгоре се разпределя накъсаното пилешко месо, ако е нужно се долива още бульон.

Печем в загрята фурна 180 градуса, докато оризът поеме течността. Сервираме ориза на фурна, поръсен с прясно смлян черен пипер.

Белият ориз с пилешко на фурна е вкусен и лесен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: