Тази рецепта коментираха

Анонимен
Lillilys
Lillilys
1. Какво общо има Англия с кишът?
2. То и "Киш Лорейн" не е "Лорейн", а "Лорен".
3. Има рецепти за ронливо тесто с мая. Даже тестото става по–леко и по–въздушно така. А пък в някои райони французите (защото кишът е френско ястие) използват даже тесто за хляб. Така че, специално за това ястие, английските готвачи са толкова мярка за сравнение, клкото и българските.
4. В солените ястия сметаната може да бъде подменена с кисело мляко.
5. Англичаните, както и останалите западни държави не ползват кисело мляко, защото киселото им мляко е чиста химия и не става за готвене : или горчи или сладни и не може да се сгъсти при готвене. То и за подквасване не става. На малкия пръст не може да се намаже на българското кисело мляко. Не виждам какъв е проблема в България да си готвим с кисело мляко.

Аман от префърцунени българи, които пишат колкото да покажат, че са (били) в чужбина.
27.11.2013 16:10
10
Руми
Руми
1. Киш не се прави с мая, а с ронливо маслено тесто. Това го зная от английски готвачи.
2. Кишът се прави с неподквасена сметана(двойно сгъстена), а не с кисело мляко. За Ваша информация в Англия киселото мляко почти (да не кажа изобщо ) не се ползва при готвене.

Най известните и най популярни кишове в Англия са: 'Киш Лорейн', Киш с чедър, Праз и чедър и др
13.11.2013 15:18
1
3
Йордан
Йордан
Тестото няма реално да втаса на дрождите им трябва захар.
08.11.2013 18:36