Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата, като се прибавя захарта на порции. Добавя се олиото, като се бърка до пълното му усвояване.
Накрая се добавя пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.
Бърка се за кратко до хомогенна смес.
Готовата смес се изсипва в голямата тава на печката, постлана с хартия за печене, като се разстила равномерно.
Пече се на 180 градуса за 15-20 минути, в зависимост от фурната.
Още топло, се маже равномерно с мармалада и се завива на възможно стегнато руло.
Завива се с хартията и се оставя за кратко да изстине.
Преди да се сервира, сладкото руло се насипва с пудра захар.
Забележка: чашата ми е с вместимост 250 мл.
Пухкавото домашно руло с мармалад е много вкусно.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пандишпаново руло, вкусно бисквитено руло или нашия сладък шоколадов салам.
Коментари