Някои в разбития чесън с хляб добавят прясно мляко вместо топла вода.И така става.Редовно го приготвям особено зимно време
05.03.2018 13:28
Биляна
Много е важно при разбиването на чесъна с олио и сол,да не се пресече...тогава вкусът е много по-различен...
23.02.2016 21:27
9
6
Биляна
Има много видове "Скордаля",за мен истинската е направена от хайвер от чесън / приготвя се точно както се разбива хайвер / и след това се разрежда с накиснат във вода стар хляб и на края кисело мляко... Но... хора и вкусове...всякакви. Аз съм готвач и не отричам никоя рецепта. Всеки прави това което е по негов вкус.
23.02.2016 21:25
31
5
1
Анонимен
това,което Вие описвате не е скордалия ами е тарама,има ОГРОМНА разлика
30.09.2024 00:35
гълъбина
ГРЪЦКАТА скордаля се приготвя със накиснат хляб без кората слагасе във блендера със чесана исе разбива много хубаво прибавясе зехтина и лимоновия сок.
07.02.2016 01:23
24
11
20826
С картофи или галета я правят по-рядко.Най-често я правят с накиснат хляб без кората.Аз слагам всички продукти в блендера/вместо оцет по-добре лимонов сок/и за няколко минути имам хубава скораля.
29.01.2016 13:21
18
4
39156
Истинската скордаля се прави с изсъхнал хляб
18.03.2014 12:19
29
Hristova
На мястото на галетата се слагат сварени настъргани картофи! !!
18.03.2014 07:23
7
11
Силвия
Аз го направих като сложих и хляб и картофено пюре/имах готово от магазина/, ч.пипер, сол,лимонов сок и стана супер!
12.10.2013 16:56
2
3
маркела
В миналото скордалята се е приготвяла със стар , намокрен във вода хляб, после гърците я правят с варен картоф и пасиран след сваряването. Скордалята се поднася като гарнитура към рибата.
09.10.2013 14:47
12
1
Скордаля
Скордаля се прави като се смели 1ч чаша орехи-или се накълца на много ситно,прибавят с е 2-3 скилидки чесън,около половин чаша олио или зехтин,една филия хляб,сол,малко смлян чер пипер.Всичко се обърква добре и се слага малко оцет и ли лимонов сок.Разрежда се с малко топла вода докато се получи гъстотата на сирине крема.Може да се разреди още и с нея да се залеят пържени тиквички и др.
25.08.2013 16:48
32
1
Анонимен
правите много голяма грешка,прави се със картофи,и много рядко с хляб,
30.09.2024 00:30
анонимен
Сосът не е вкусен с галета, може би поради лошото й качество. С хляб нещата се получават по-добре.
25.08.2013 11:58
20
1
1
Анонимен
никъде в Гърция няма да намерите скордаля с галета
30.09.2024 00:32
a
галетата може да се замени със сварени и намачкани на пюре картофи
16.03.2013 19:33
4
3
1
Анонимен
Може, въпрос на вкус е, но с картофите си придобива вкус на картофено пюре с чесън. Хлябът е неутрален като вкус и според мен много по-добър вариант. Имам стара семейна рецепта от прабаба ми и тя е с хляб и корени от спанак.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани