За мен "пюриране" за приготвянето на картофено пюре е използването на ръчна преса за картофи, ако нямате - използвайте вилица. Колкото повече намачквате картофите, токова по-фино става пюрето. Миксери, пасатори и блендери са абсолютно забранени за картофено пюре. С тях се получава една хомогенна лепкава смес, но не и пюре. Много важно - не белете картофите за пюре, измийте ги и ги сварете до готовност. Ще разберете дали са готови, когато ги натиснете леко с вилица и се пръскат. Обелете ги след като са сварени, за по-лесно белене трябва да са топли (не горещи). За пюре използвайте картофи с повече съдържание на скорбяла (нишесте) - такива са българските. За пържене, на фурна, салати, супи, яхнии - по-добрият избор са френските или полските на пазара, трудно се разваряват и запазват формата си при готвене (т.е. не стават на каша). Надявам се, че съм успял да помогна с моя коментар!
20.04.2024 15:20
4
Христо Славейков
Хубаво пюре стана!
03.02.2023 21:00
3
1
Росица Маринова
Страхотно е , само че аз сложих магданоз като зелена подправка , пак стана чудесно ?
30.09.2021 15:42
2
Деси Маринова
Много обичам картофено пюре, а с тази рецепта се получава всеки път. Идеално за гарнитура.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани