Напомня на Бретонските галети, но е по-мързеливо като е с готови кори :) Ще се пробва в най-скоро време.
03.12.2022 13:40
Веселина Константинова
Здравей, Миме! Не мисля, че рецептата с корите е оригинала. Но както и да я приготвиш - много е вкусно! Това с корите е просто вариация!
30.10.2016 23:21
marcheva14
Весе, здравей!
Много интересно се получава с тази "Шакшука. Вчера свалих една рецепта със същото наименование от един сайт Home Cooking- " Яйца с доматен сос на тиган" и там е приготвена, но не е с кори , а в тиган на котлон. Пак е същата с зеленчуците , с яйцата , подправките са ѝ в повече, но кори нямаше. Записах я, разбира се, защото е крайно елементарна, а и изглеждаше приятно и ще я направя и покажа и ще сравнявам с теб. Чакам да няма нищо за вечеря през седмицата и ще я спретна, защото е бърза и лесна. Нищо лошо не искам да кажа за тази която си публикувала, ей да не се разсърдиш нещо, просто не зная коя е оригинал и коя не, а и това не е толкова важно. Нека да има разнообразие и да си коментираме.
За твоята гласувах. Харесах я. Поздрав!
30.10.2016 22:34
1
Веселина Константинова
Такива се продават в родната страна. Има се в предвид, че одринските кори са малко по-дебели.
Рецептата е взаимствана от руски сайт. Ако може да си набавите кори от Русия - още по-добре!
Те, тогава- наистина ще е баш по руски!
Много интересно се получава с тази "Шакшука. Вчера свалих една рецепта със същото наименование от един сайт Home Cooking- " Яйца с доматен сос на тиган" и там е приготвена, но не е с кори , а в тиган на котлон. Пак е същата с зеленчуците , с яйцата , подправките са ѝ в повече, но кори нямаше. Записах я, разбира се, защото е крайно елементарна, а и изглеждаше приятно и ще я направя и покажа и ще сравнявам с теб. Чакам да няма нищо за вечеря през седмицата и ще я спретна, защото е бърза и лесна. Нищо лошо не искам да кажа за тази която си публикувала, ей да не се разсърдиш нещо, просто не зная коя е оригинал и коя не, а и това не е толкова важно. Нека да има разнообразие и да си коментираме.
За твоята гласувах. Харесах я. Поздрав!
Рецептата е взаимствана от руски сайт. Ако може да си набавите кори от Русия - още по-добре!
Те, тогава- наистина ще е баш по руски!