Корите да са домашно точени или фамилия благодаря ви предварително?
21.11.2023 08:47
Потребител#176785
Много хубава се получи!
Между корите не сложих мазнина, защото в плънката (сирене, спанак и малко кисело мляко) имаше олио.
14.02.2019 21:51
3
1
Потребител#176753
Лелеее.. изглежда и звучи страхотноо!
11.09.2016 18:34
3
1
Vera
Аз правя тази баница от много време.Не ми работеше фурната за известно време.Понеже много обичам баници един ден реших да видя в интернет дали има начин да направя на тиган.Излизаше ми само една рецепта.Направих я и стана страхотна.Ето аз как я правя с праз лук.Запържвам праз лук в масло и олио и оставям да изстине.Намазвам тигана с олио и слагам по описания начин 3 кори които излизат от тигана.Пригответе си вода в една купичка.Намокрям корите с ръката без да притискам.След това вземам друга кора и я накъсвам.След това намокрям пак леко и слагам от плънката навсякъде на тънък пласт.След това пак накъсвам кори като покрия плънката,намокрям без да притискам.И така докато ми свърши лука.Затварям я с корите които излизат навън,намокрям,намазвам с олио,слагам капака(моят е стъклен и плътно по тигана-30см е голям)и слагам да се пече на много слаб котлон(моят е газов и го пускам едвам да гори ,на най слабото.Тук е важно да кажа че тигана трябва да е с дебело дъно.Ако то е тънко и се прави на силен огън ще се изпече отвън но вътре ще е сурово).Пече се около половин час.Това е ориентировъчно.Когато видите че отстрани се е зачервила я обръщате на капака,поставяте я в тигана,захлупвате и печете.След това като я извадя я слагам на дървена дъска,напръсквам с малко вода и покривам с кърпа да се задуши.Става много хубава.Забравих да кажа че не слагам никаква мазнина между корите.Праз лука поема достатъчно когато се пържи.Слагам почти целия пакет кори за една баница(остават ми 3-4 кори-Правя ги с Фамилия)за тиган с диаметър 30 см и три големи стръка праз лук.
22.06.2016 12:23
34
17
Потребител#172130
А за тези,които не са готвачи може ли да де уточни количеството на содата,водата и олиото?
12.06.2016 12:03
12
3
1
Renkata
щипка сода, олио малко в сместа, другото е само колко за подмазване на тигана, а водата също е малко (на око), колкоо да се разреди яйцето, по този начин е по-пухкава :)
12.06.2016 21:49
7
2
Илияна Димова
Много вкусна се получава
05.03.2016 06:25
1
3
Тайна
А за хората, които не са на "ти" с готварството не може ли един клип да се направи :P
03.03.2016 08:57
7
1
1
Renkata
Еми би се направило и клип, но не зависи от мен, а от самия сайт, няма как да кача видео .. Извинявам се!
Между корите не сложих мазнина, защото в плънката (сирене, спанак и малко кисело мляко) имаше олио.