Тази рецепта коментираха

Анонимен
marcheva14
marcheva14
Добавям и въпрос, канелата наистина ли е 1 с.л. или това да се чете 1 ч.л.?? Благодаря!
25.10.2016 22:09
marcheva14
marcheva14
Вили, здравей!
Приятно ми е, че ми отговаряш, аз обичам да си коментираме рецептите, независимо дали са добри или не толкова. Това сладкишче ми хареса като рецепта, точно за кафе с приятелка, а и хубаво са нарязани парчетата, на ромб. Защо масло, защото вероятно си забелязала, че аз работя основно с масло, така съм свикнала от баба ми, майка ми, та до мен. Според баба ми, ако един сладкиш не ухае на масло, то това не е сладкиш, и тя отказваше да го работи най-категорично, та така ми е останал навик. Някакви традиции си имаше в себе си жената и си ги спазваше, но традициите не са това което бяха, нали... Аз ще го" врътна" някой ден, записах си рецептата и смятам че 1 ч.ч. брашно е 230-240 г и ще прибавя 75-80 г разтопено масло , защото в рецептата мазнината е само 5 с.л.. Толкова смятам ,че е добре. Записах го и ще кача снимка към твоята пък ще го изкоментираме, дали е станал или не. Не се дразня , ако не се получи.
А за снимките, то и аз си имам проблем с тях, въртя ги, после аз се въртя около чинийката със сладкиша , пък както изглежда и качвам, та така.
Хайде, поздрав!! Марчева
25.10.2016 22:02
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Абе Мария, защо само кусури на другите намираш? Не всеки обича да готви с масло. Всеки си има вкус и право на мнение и начин на готвене.
25.10.2016 19:43
marcheva14
marcheva14
Защо олиото присъства в тази хубава рецепта, бих го заменила веднага с масло, Вили? Друга консистенция ще има по плътна, но и по-хубав аромат. И защо на тези хубави рецепти все олио добавяте, ето вчера ти разглеждах Пилешко с ориз" и там олио... Пилешко и ориз за мен се готви само с масло, защото това са фини продукти, нежни са... Освен това не ти е хубава снимката на пилешкото с ориз, светлината не ти е добре и е силно изсветлена и не се вижда нито ориза като зърна нито пилето. Смени я или добави нова, иначе е много добра. Това си е класика. Гласувам!
23.10.2016 11:41
1
Покажи всички подкоментари