Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, захарта и свареното кафе. Добавя се олиото, канела, счукани лешници.
Тиквата се обелва и настъргва на едро ренде. Прибавя се в кексовата смес.
Разбърква се с вилица, накрая добавяме брашното с бакпулвера и всичко отново се разбърква на хомогенна смес. В тавичка върху хартия за печене сипваме гъстата смес, като се заравнява.
Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка. Изважда се и се охлажда сладкишът, нарязваме на парчета и поднасяме поръсени с пудра захар.
Сладкишът с тиква и лешници е страхотен за следобедното кафе.
Коментари
Приятно ми е, че ми отговаряш, аз обичам да си коментираме рецептите, независимо дали са добри или не толкова. Това сладкишче ми хареса като рецепта, точно за кафе с приятелка, а и хубаво са нарязани парчетата, на ромб. Защо масло, защото вероятно си забелязала, че аз работя основно с масло, така съм свикнала от баба ми, майка ми, та до мен. Според баба ми, ако един сладкиш не ухае на масло, то това не е сладкиш, и тя отказваше да го работи най-категорично, та така ми е останал навик. Някакви традиции си имаше в себе си жената и си ги спазваше, но традициите не са това което бяха, нали... Аз ще го" врътна" някой ден, записах си рецептата и смятам че 1 ч.ч. брашно е 230-240 г и ще прибавя 75-80 г разтопено масло , защото в рецептата мазнината е само 5 с.л.. Толкова смятам ,че е добре. Записах го и ще кача снимка към твоята пък ще го изкоментираме, дали е станал или не. Не се дразня , ако не се получи.
А за снимките, то и аз си имам проблем с тях, въртя ги, после аз се въртя около чинийката със сладкиша , пък както изглежда и качвам, та така.
Хайде, поздрав!! Марчева