Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с тиква и лешници

Сладкиш с тиква и лешници

Сладкиш с тиква и лешници
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
16
"Този сладкиш ще ви вземе ума - с кафе или без него си е уникален!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • кафе - 1 с.л. сварено
  • тиква - 1 ч.ч. настъргана
  • бакпулвер - 1 бр.
  • канела - 1 с.л.
  • лешници - 10 бр. счукани
  • брашно - 1 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, захарта и свареното кафе. Добавя се олиото, канела, счукани лешници.

Тиквата се обелва и настъргва на едро ренде. Прибавя се в кексовата смес.

Разбърква се с вилица, накрая добавяме брашното с бакпулвера и всичко отново се разбърква на хомогенна смес. В тавичка върху хартия за печене сипваме гъстата смес, като се заравнява.

Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка. Изважда се и се охлажда сладкишът, нарязваме на парчета и поднасяме поръсени с пудра захар.

Сладкишът с тиква и лешници е страхотен за следобедното кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Добавям и въпрос, канелата наистина ли е 1 с.л. или това да се чете 1 ч.л.?? Благодаря!
25.10.2016 22:09
marcheva14
marcheva14
Вили, здравей!
Приятно ми е, че ми отговаряш, аз обичам да си коментираме рецептите, независимо дали са добри или не толкова. Това сладкишче ми хареса като рецепта, точно за кафе с приятелка, а и хубаво са нарязани парчетата, на ромб. Защо масло, защото вероятно си забелязала, че аз работя основно с масло, така съм свикнала от баба ми, майка ми, та до мен. Според баба ми, ако един сладкиш не ухае на масло, то това не е сладкиш, и тя отказваше да го работи най-категорично, та така ми е останал навик. Някакви традиции си имаше в себе си жената и си ги спазваше, но традициите не са това което бяха, нали... Аз ще го" врътна" някой ден, записах си рецептата и смятам че 1 ч.ч. брашно е 230-240 г и ще прибавя 75-80 г разтопено масло , защото в рецептата мазнината е само 5 с.л.. Толкова смятам ,че е добре. Записах го и ще кача снимка към твоята пък ще го изкоментираме, дали е станал или не. Не се дразня , ако не се получи.
А за снимките, то и аз си имам проблем с тях, въртя ги, после аз се въртя около чинийката със сладкиша , пък както изглежда и качвам, та така.
Хайде, поздрав!! Марчева
25.10.2016 22:02
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Абе Мария, защо само кусури на другите намираш? Не всеки обича да готви с масло. Всеки си има вкус и право на мнение и начин на готвене.
25.10.2016 19:43
marcheva14
marcheva14
Защо олиото присъства в тази хубава рецепта, бих го заменила веднага с масло, Вили? Друга консистенция ще има по плътна, но и по-хубав аромат. И защо на тези хубави рецепти все олио добавяте, ето вчера ти разглеждах Пилешко с ориз" и там олио... Пилешко и ориз за мен се готви само с масло, защото това са фини продукти, нежни са... Освен това не ти е хубава снимката на пилешкото с ориз, светлината не ти е добре и е силно изсветлена и не се вижда нито ориза като зърна нито пилето. Смени я или добави нова, иначе е много добра. Това си е класика. Гласувам!
23.10.2016 11:41
1
Покажи всички подкоментари