Всички питат къде са гъбите.
Едно време имаше един виц:
“Като си купиш бисквитки катеричка, като отвориш кутията да не би катеричката да изскача от вътре?”
??
27.08.2023 22:30
1
Анонимен
Гъбите явно са въображаеми в тази рецепта....
05.08.2023 18:06
1
Анонимен
Спагети с гъби и бекон.Къде са гъбите в рецептата само не видях.
01.03.2023 22:49
3
Галина Михайлова
Аз добавих и малко гъби и стана много вкусно.
14.12.2021 18:50
3
Потребител#268223
Голямо философстване в коментарите, голямо чудо :) Рецептата е чудесна, независимо дали е "истинска" или "неистинска" Карбонара. Правя я за трети път, днес - с пълнозърнести спагети. Уникална вкуснотийка :)
20.08.2021 19:05
2
2
1
Анонимен
Не е до филосовстването или нещо друго. Просто това не е карбонара а спагети с бекон, лук и сметана. Може да ви харесват на вас, защото е въпрос на вку, аз лично не бих си го причинил...
09.07.2024 01:49
Анонимен
В истинската Карбонара няма лук, олио, чесън, нито пък сметана, бекон и камо ли босилек. Това може да е всякаква друга рецепта, но не и Карбонара.
За всички, които най-вероятно ще се объркат, че това е Карбонара, вмъквам и с какво всъщност се правят:
Спагети / спагетони (не върви с талиатели, равиоли или други разновидности. Всяка форма за паста се използва с различни видове сосове и рецепти)
Сирене Пекорино (не кашкавал или пармезан)
Гуанчале (свински бузи) или Панчета (не бекон или шунка)
Яйца (без никаква сметана)
Черен пипер
Сол (само за водата, в която ще се варят спагетите, защото в сиренето има достатъчно сол и ако добавите още към поднесените спагети ще станат твърде солени)
...и нищо повече.
26.07.2021 13:39
15
2
1
Yordanka Kovacheva
Напълно съм съгласна с вас ! Само не съм убедена за бекона, тъй като панчета и бекон би трябвало да е горе долу едно и също.. Единствено мисля, че има разлика в това, че бекона е пушен и оттам има различен вкус, а иначе панчетата си е от същата част на прасето, от която е и бекона.
20.08.2021 19:37
1
Nelly Petrova
на мен много ми хареса рецептата! Много вкусно стана!
18.12.2017 11:20
9
4
Потребител#179873
спагети - 300 г
лук - 1 глава, малка - НЕ се слага,може една скалидка чесън да се и се запържи и се маха,
бекон - 150 г, нарязан на кубчета
олио - 1 с.л. или зехтин - Зависи каква мазнина ще пусне бекона
яйца - 2 жълтъка- яйцата са цели разбити с част от пармезана и не се пържат
сметана - 100 мл. течна за готвене -НЕ
пармезан - 50 г настърган
сол
черен пипер
босилек - сух, за поръсване - НЕ. върви магданоз
26.04.2017 22:29
21
9
Дани
Сигурно е вкусно, но не е карбонара. И г-н Павел, объркал сте се. Карбонара с гъби няма.
18.03.2016 07:27
32
7
Павел
това е най тъпата рецепта за паста карбонара, която съм виждал. Вие знаете ли, че се получава сос за 30 гр паста, а не за 300? А и карбонара без гъби няма.
09.03.2016 21:38
4
23
1
Krasi Vangelov
Естествено,че оригиналната карбонара е БЕЗ гъби!
28.08.2018 07:44
8
никнай
Оригиналната рецепта е без лук а с чесън и яйцата не се отделет, босилека е желателно да е пресен но ако нямате и сухият става, ако неможете да си позволите пармезан става и с всеки друг твърд капкавал.
Който няма тефлонов тиган може да приготви ястието в такъв какъвто има.
22.01.2016 20:26
24
8
Георги
Няма указание колко да се варят спагетите ? КО ПРАЙМ?!
11.09.2015 19:02
4
5
Krasi Vangelov
Ако и за това трябва да ви се дават обяснения,срамота.
28.08.2018 07:46
5
Потребител#179873
На всяка опаковка, поне така са италианските, пише времето за варене. Засича се от момента на слагането във водата
26.04.2017 22:30
4
никнай
Хвърляш един спагет на тавана и ако се залепи значи е готов. Шегата на страни, различните спагети имат различена продължителност на варене затова или прочети какво е написано на опаковката или пробвай постоянно докато достигнат до желаната от теб твърдост.
22.01.2016 20:19
7
2
таня
8 минути се варят
20.01.2016 18:04
4
WF
Четеме указанията на плика със спагети - и се надяваме да има и BG
17.10.2015 17:44
3
1
gyghg9ujyi
67tyffy7
14.07.2015 18:32
2
5
1
kokjiojk
0o09k9i-
14.07.2015 18:33
1
Радев
Перфектно се получава и :
в загрят котлон с зехтин/олио се задушава чесън и се добавят домати консерва, примерно с маслини по избор; предварително сварената паста 'ауденте' се прибавя към соса и се разбърква добре;веднага след това докато се разбъркват 'макаронките' към тях се прибавя готова смес от 2 яйца разбъркани с пармезан... бърка се постоянно
и става чудо :)
18.05.2015 20:47
6
11
1
Гост
В Карбонара няма домати, сигурно Вашата рецепта е много вкусна, но е всичко друго, но не и Карбонара :)
16.02.2016 18:23
34
1
красимир иванов
Много добре се получава ама сложих към лукът и чесън
22.03.2015 20:32
9
1
love
Ммммм, вкусотия
08.03.2015 16:26
2
1
Цвети
Вкусно(дори и с шунка
06.03.2015 20:23
1
гърка
тази бебето е голям смях.....хахахахааххаах била гъркиня и карбонарата било гръцка хахахахахах... малеееееее то всичко е гръцко тогава хахахах
02.03.2015 15:13
11
3
daniela
Любимите ми
15.12.2014 17:30
2
2
Светлана
Станаха чудесни!Аз им добавих манатарки и 3 суп.лъж.бяло вино.
Едно време имаше един виц:
“Като си купиш бисквитки катеричка, като отвориш кутията да не би катеричката да изскача от вътре?”
??
За всички, които най-вероятно ще се объркат, че това е Карбонара, вмъквам и с какво всъщност се правят:
Спагети / спагетони (не върви с талиатели, равиоли или други разновидности. Всяка форма за паста се използва с различни видове сосове и рецепти)
Сирене Пекорино (не кашкавал или пармезан)
Гуанчале (свински бузи) или Панчета (не бекон или шунка)
Яйца (без никаква сметана)
Черен пипер
Сол (само за водата, в която ще се варят спагетите, защото в сиренето има достатъчно сол и ако добавите още към поднесените спагети ще станат твърде солени)
...и нищо повече.
лук - 1 глава, малка - НЕ се слага,може една скалидка чесън да се и се запържи и се маха,
бекон - 150 г, нарязан на кубчета
олио - 1 с.л. или зехтин - Зависи каква мазнина ще пусне бекона
яйца - 2 жълтъка- яйцата са цели разбити с част от пармезана и не се пържат
сметана - 100 мл. течна за готвене -НЕ
пармезан - 50 г настърган
сол
черен пипер
босилек - сух, за поръсване - НЕ. върви магданоз
Който няма тефлонов тиган може да приготви ястието в такъв какъвто има.
в загрят котлон с зехтин/олио се задушава чесън и се добавят домати консерва, примерно с маслини по избор; предварително сварената паста 'ауденте' се прибавя към соса и се разбърква добре;веднага след това докато се разбъркват 'макаронките' към тях се прибавя готова смес от 2 яйца разбъркани с пармезан... бърка се постоянно
и става чудо :)