С една малка забележка - това не е автентичната рецепта. Тази рецепта е измислена във веригата "Балкантурист" някъде около 1950 година. Също като "Сирене по шопски", "Кюфтета по чирпански" ... Целта е придаване на колорит на името. Сега това ястие би звучало така - Пуширани яйца върху канапе от наситнено сирене и кисело мляко с дресинг от масло и червен пипер. Но иначе да - бърза, лесна и вкусна гозба.
11.12.2022 10:40
Анонимен
Моята баба в олиото и маслото запържваше едри трохи хляб, ставаха хрупкави и бяха чудна "текстура" както му казват сега. Хубава рецепта!
17.10.2022 22:26
Анонимен
Станаха чудесни!Благодаря!
04.05.2022 20:01
ЕКО Свинеферма
Дядо ми беше родом от Панагюрище, върху яйцата настъргваше кашкавал и ги заливаше с горещото масло, но това е въпрос на вкус!
Водата, след като сложите сол, оцет и заври се завихря и от ниско се пускат яйцата, даже е по-удобно с черпак да се пуснат !
29.05.2021 19:29
2
Зорица
Мирелла Сомова, радвам се, че рецептата ви е допаднала и сте я приготвили вкъщи за семейството си. Снимката Ви е чудесна! :)
Разбира се, щом обичате по-мазничко, добре е да се увеличи маслото и олиото в заливката - това вече е въпрос на вкус и предпочитания. Същото се отнася и за яйцата - ние си слагаме по две на порция, но вие може да ги удвоите. Интересното при тази рецепта е най-вече техниката, а количествата на продуктите всеки може да ги напасне според вкуса си.
Поздрави :)
29.05.2019 14:39
19
4
Мирелла Сомова
Рецептата е много успешна - вкусно ястие, което се приготвя за минути!
Малко повече масло и олио сложих, но ще знам за следващия път
28.05.2019 22:18
15
1
Габриела
Вчера ги сготвих и станаха много вкусни :)) Браво за рецептата!
15.05.2019 23:32
17
пенчо клисуров
Мнооого добра рецепта. Спомних си моята баба...де да имаше сега от техните домашни яйца...
Благодаря !
Водата, след като сложите сол, оцет и заври се завихря и от ниско се пускат яйцата, даже е по-удобно с черпак да се пуснат !
Разбира се, щом обичате по-мазничко, добре е да се увеличи маслото и олиото в заливката - това вече е въпрос на вкус и предпочитания. Същото се отнася и за яйцата - ние си слагаме по две на порция, но вие може да ги удвоите. Интересното при тази рецепта е най-вече техниката, а количествата на продуктите всеки може да ги напасне според вкуса си.
Поздрави :)
Малко повече масло и олио сложих, но ще знам за следващия път
Благодаря !