Това е точната рецепта за яйца по панагюрски - казвам го като родно панагюрче :)
28.03.2023 07:25
7
6
1
Анонимен
В тази рецепта има продукти за две рецепти - “парени яйца”, които са със сирене, и “подлучени яйца” които са с кисело мляко и чесън. Рецепти от моята баба от Панагюрище.
21.08.2023 15:06
1
Анонимен
С една малка забележка - това не е автентичната рецепта за яйца по панагюрски. Тази рецепта е измислена във веригата "Балкантурист" някъде около 1950 година. Също като "Сирене по шопски", "Кюфтета по чирпански" ... Целта е придаване на колорит на името. Сега това ястие би звучало така - Пуширани яйца върху канапе от наситнено сирене и кисело мляко с дресинг от масло и червен пипер. Но иначе да - бърза, лесна и вкусна гозба.
11.12.2022 10:40
12
7
Габриела
Вчера ги сготвих тези яйца по панагюрски и станаха много вкусни :)) Браво за рецептата!
15.05.2019 23:32
26
Yordanka Kovacheva
Браво! Ето това е автентичната рецепта за яйца по панагюрски!!
02.03.2017 19:37
64
2
1
Зори
Благодаря Ви! И наистина са изключително вкусни яйца!
02.03.2017 20:46
44
1
Анонимен
Това не е автентичната,стара,панагюрска рецепта.В оригиналната рецепта няма кисело мляко в чинията с яйцето,може да се сложи,но в друга паничка и то ОВЧЕ,сиренето не е краве а ОВЧЕ.Магданоза просто го забравете!Всичко друго е така,но лично в моето семейство слагаме пипера в маслото,но почти преди тигана да се премахне от огъня.Аз съм панагюрец и доста време се занимавах да разпитвам каква е наистина оригиналната рецепта.
18.06.2023 04:26
23
12
1
Зори
Щом сте панагюрец, тогава трябва да сте на ясно че всяко Панагюрско семейство и има свой начин за приготвяне на яйца по панагюрски. Тази е от нашето семейство.
Поздрави,
20.07.2024 16:44
1
Анонимен
Моята баба в олиото и маслото запържваше едри трохи хляб, ставаха хрупкави и бяха чудна "текстура" както му казват сега. Хубава рецепта!
17.10.2022 22:26
11
Анонимен
Станаха чудесни яйца!Благодаря!
04.05.2022 20:01
5
ЕКО Свинеферма
Дядо ми беше родом от Панагюрище, върху яйцата настъргваше кашкавал и ги заливаше с горещото масло, но това е въпрос на вкус!
Водата, след като сложите сол, оцет и заври се завихря и от ниско се пускат яйцата, даже е по-удобно с черпак да се пуснат !
29.05.2021 19:29
11
2
Анонимен
Много е важно "завихрянето". Яйцата трябва внимателно да се пускат в средата на "водовъртежа" и най-много 2 или 3 да се варят заедно. Тогава белтъка обгръща равномерно жълтъка ине стават висящи бели парцали. Нарича се пуширане
28.12.2023 16:48
Зори
Здрвейте, благодаря ви за отзива! Така е, завихрянето на водата също е работеща техника, аз също я ползвам.
Поздрави,
:)
03.08.2023 09:43
2
Зори
Мирелла Сомова, радвам се, че рецептата ви е допаднала и сте я приготвили вкъщи за семейството си. Снимката Ви е чудесна! :)
Разбира се, щом обичате по-мазничко, добре е да се увеличи маслото и олиото в заливката - това вече е въпрос на вкус и предпочитания. Същото се отнася и за яйцата - ние си слагаме по две на порция, но вие може да ги удвоите. Интересното при тази рецепта е най-вече техниката, а количествата на продуктите всеки може да ги напасне според вкуса си.
Поздрави :)
29.05.2019 14:39
28
4
Мирелла Сомова
Рецептата е много успешна - вкусно ястие, което се приготвя за минути!
Малко повече масло и олио сложих, но ще знам за следващия път
28.05.2019 22:18
22
4
пенчо клисуров
Мнооого добра рецепта. Спомних си моята баба...де да имаше сега от техните домашни яйца...
Благодаря !
Поздрави,
Водата, след като сложите сол, оцет и заври се завихря и от ниско се пускат яйцата, даже е по-удобно с черпак да се пуснат !
Поздрави,
:)
Разбира се, щом обичате по-мазничко, добре е да се увеличи маслото и олиото в заливката - това вече е въпрос на вкус и предпочитания. Същото се отнася и за яйцата - ние си слагаме по две на порция, но вие може да ги удвоите. Интересното при тази рецепта е най-вече техниката, а количествата на продуктите всеки може да ги напасне според вкуса си.
Поздрави :)
Малко повече масло и олио сложих, но ще знам за следващия път
Благодаря !