"Крачолина" е панагюрска рецепта за постна чорба, която се приготвя от зелев сок (на панагюрски диалект "пресольовица" - зелевата чорба от киселото зеле), а не от ЗЕЛЕ. За съжаление редакторите са променили описанието в заглавието на рецептата, с което се остава с грешно впечатление.
В началото на готвенето чорбата е с ярко розов цвят заради зелевия сок, но след термичната обработка цвета избледнява. Изключително вкусна е, както казваме ние панагюрци "ненаядка" - колкото и да си сложиш от нея, все искаш допълнително... :)
В началото на готвенето чорбата е с ярко розов цвят заради зелевия сок, но след термичната обработка цвета избледнява. Изключително вкусна е, както казваме ние панагюрци "ненаядка" - колкото и да си сложиш от нея, все искаш допълнително... :)