Начин на приготвяне
В тенджерката наливаме водата. Измерваме количеството на продуктите за крема с чаена чаша – 250 мл.
Щом водата заври, плавно прибавяме финия царевичен грис, като в същото време не спираме да разбъркваме с телена сладкарска бъркалка.
След като сипем всичкия грис, започваме да разбъркваме с дървена плоска бъркалка и така няколко минути, за да се свари (2-3 мин. са достатъчни на финия грис).
Сваляме от котлона и прибавяме останалите съставки, чиито количество е най-добре да преценим на вкус – какао, рожков, кафява кристална захар, какаови зърна на парченца.
Разбъркваме, за да се смесят и да се овкуси добре.
Чудесно веган какаово кремче – лесен десерт, подходящ за закуска. По желание може да го украсим преди поднасянето, със семенца на сусам и какаови ядки (цели).
Също така може да използваме крема и за направата на веган торта, само че трябва веднага да го оползотворим докато е още топъл и кремообразен, тъй като след това се стяга като изстине.
Веган какаов царевичен крем – лесно, вкусно и здравословно!