Начин на приготвяне
Телешкото и свинското месо се нарязват на парченца и се овкусяват със солата, черния пипер и кимиона. Оставят се да престоят на хладно за около час.
Киноата се сварява в леко подсолена вода за не повече от 10 минути, колкото да се разпукат зрънцата. Отцежда се в гевгир.
Овкусеното месо смелете с месомелачка и го сложете в купа. Прибавете към него киноата, накълцаните на ситно зелен лук и магданоз. Чукнете едно яйце и омесете кайма като за кюфтета.
Оформете малки кюфтенца и изпържете в предварително загрята мазнина.
Сервирайте кюфтетата с гарнитура по желание.
Аз лично предпочитам микс от зелена и червена салатки, айсберг, чери доматчета, поръсени с малко киноа (предварително заделена 1-2 лъжици от сварената за сместа за кюфтенцата), зехтин и Балсамико.
Кюфтенцата от мляно месо и киноа са готови!
Коментари