Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони със Сметана и Кайма

Канелони със Сметана и Кайма

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Канелони със Сметана и Кайма1 / 2
30/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • канелони - 250 г
  • кайма - 450 г свинска кайма (или друга по избор)
  • лук - 3 глави
  • домати - 4 броя
  • чесън - 3 скилидки чесън
  • кашкавал - 150 г
  • готварска сметана - 150 г
  • бульон - 350 г по избор
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се наситняват. Доматите се режат на кубчета.

Запържете лука и чесъна, а след това добавете каймата и доматите и ги сгответе около 15 минути. Овкусете.

Напълнете канелоните с тази месна запръжката (канелоните са паста под формата на големи тръби) и ги наредете в тава.

Смесете сметаната с бульона и го добавете в тенджера, където предварително сте загрели зехтина. Оставете да покъкри.

Залейте канелоните и ги изпечете на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Преди сервиране рендосайте щедро кашкавала върху канелоните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: