Вегетарианско бурито по автентична рецепта

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114506
30/06/2018
"Специално предложение за нашите приятели вегетарианци - автентично вегетариански бурито "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 578
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • моркови - 1 бр. голям
  • чушки - 2 бр. разноцветни
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • царевица - 3 с.л. сладка от консерва
  • боб - 4 с.л. червен от консерва
  • домати - 1 бр. обелен и нарязан на кубчета
  • олио - 2 с.л.
  • тортили - 2 бр.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 2 - 3 с.л. настърган
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете моркова и чушките на тънки парченца като клечки, а лука и чесъна - на дребно.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Запържете лука и чесъна за около 3 мин до омекване. Добавете кимиона, чилито, черния пипер и солта и хубаво разбъркайте. Добавете чушките, моркова и царевицата.

Пържете около 5 мин и прибавете боба и нарязания домат. Гответе още около 10 мин. Настържете кашкавала.

Затоплете една по една тортилите в сух тиган на котлона. Сипете в единия край на тортилата от кашкавала, разпределен по дължина.

Отгоре разпределете от зеленчуковата плънка също по дължина.

Сгънете единия край отгоре върху плънката и след това навийте по дължина на руло.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар