Начин на приготвяне
Месото се нарязва на средно големи парчета, чесънът и лукът - на тънки филийки, а чушките и гъбите – на лентички.
В дълбок тиган се налива олио и се сгорещява, слагат се нарязаното на парчета месо, поръсва се малко сол и черен пипер. Всичко се разбърква и се слага капак върху тигана.
Когато месото се запържи, се прибавят чесънът и лукът, а малко по-късно - чушките и гъбите. Ястието се оставя да се готви под капак, като се разбърква периодично.
Щом зеленчуците омекнат, се овкусява с червен и черен пипер, чубрица.
Прибавят се доматите и всичко се разбърква отново.
Температурата на котлона се намалява и кавърмата се готви, докато се изпари водата и остане само на мазнина.
Свинската кавърма се сервира с нарязан на дребно пресен магданоз.
Ако този тип рецепти ти харесва, опитай и рецептата ни за пилешка кавърма или катино мезе.
Коментари
Благодаря, бях забравила за това ястие. Стана много, много вкусно.
Хапнахме си прекрасно.
И ми е много вкусно !