Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Фалшива Дроб Сарма с Дробчета и Гъби

Фалшива Дроб Сарма с Дробчета и Гъби

Фалшива Дроб Сарма с Дробчета и Гъби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч
  • джоджен - 2 - 3 с.л. сух
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • гъби - 150 г
  • олио
  • вода - 1 л
  • сол - на вкус
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода сваряваме пилешките дробчета за около 10 минути.

След това ги охлаждаме и нарязваме на парчета.

В тиган със загрято олио прибавяме ситно нарязания лук и запържваме.

След като се запържи, добавяме нарязаните гъби, пилешките дробчета и ориза.

Сложете джоджена, черния пипер и посолете на вкус.

Всичко това изсипваме в тава, заливаме с водата и поставяме във фурната.

Печем до готовност.

През това време си правим заливката, като смесваме яйцата с прясното мляко и разбъркваме.

Заливаме и отново поставяме във фурната до запичането ѝ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: