Начин на приготвяне
Измийте и почистете пилешките дробчета.
Сложете ги в тенджера с вода и ги кипнете за 10 мин. Извадете и нарежете на кубчета.
Налейте малко зехтин в тигана и запържете лука. Добавете дробчетата и подправките. След 2-3 минути и ориза. Запържете до прозрачност.
Прехвърлете в тавичка и налейте 6 ч.ч. вода (може да използвате водата от дробчетата, в която ги варихте).
Запечете във фурната до извиране на водата (не чакайте да изври напълно, защото когато сложите завивката, ще трябва поне още 10 мин. да се пече и може оризът да стане сух).
Направете заливката от яйцата и млякото. Залейте дроб сармата и върнете във фурната.
Дроб-сармата с пилешки дробчета е готова.