Начин на приготвяне
Пилешките дреболии се сваряват в подсолена вода. Когато се сварят, се отцеждат и нарязват на дребно.
Зеленият лук се почиства, нарязва на дребно и слага в тиган с загрято олио. Запържва се за две-три минути, след което към него се прибавят почистените и нарязани на дребно гъби.
Щом водата от гъбите се поизпари, се добавя измитият ориз.
Всичко се разбърква и задушава, прибавят сварените дреболии, сол на вкус, черен пипер и нарязаните свежи подправки.
Дроб сармата се прехвърля в тавичка, наливат се около четири чаши вода и слага да се пече във фурната на 200 °C за около 50 минути или до готовност на ориза.
Определено ще ви е вкусно с моята пилешка дроб сарма с гъби.
Коментари