Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Пилешка дроб сарма с гъби

Пилешка дроб сарма с гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пилешка дроб сарма с гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
19/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Определено ще ви е вкусно с моята пилешка дробсарма с гъби"

Необходими Продукти

  • пилешки дреболии - 600 г (дробчета, сърца, воденички)
  • зелен лук - 2 връзки
  • олио - 6 с.л.
  • гъби - 300 г
  • лапад - 150 г
  • манголд - 150 г
  • ориз - 300 г
  • джоджен - пресен
  • девесил - пресен
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дреболии се сваряват в подсолена вода. Когато се сварят, се отцеждат и нарязват на дребно.

Зеленият лук се почиства, нарязва на дребно и слага в тиган с загрято олио. Запържва се за две-три минути, след което към него се прибавят почистените и нарязани на дребно гъби.

Щом водата от гъбите се поизпари, се добавя измитият ориз.

Всичко се разбърква и задушава, прибавят сварените дреболии, сол на вкус, черен пипер и нарязаните свежи подправки.

Дроб сармата се прехвърля в тавичка, наливат се около четири чаши вода и слага да се пече във фурната на 200 °C за около 50 минути или до готовност на ориза.

Определено ще ви е вкусно с моята пилешка дроб сарма с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Ботева
Мария Ботева
Какво представлява манголд и ще се получи ли вкусно без него?
22.04.2023 20:25
1
Покажи всички подкоментари