Начин на приготвяне
Натрошава се маята в хладка вода със захарта, разбърква се с 2-3 с.л. брашно и оставяме за 15 минути да се получат мехурчета.
В купа с брашно сипваме маята, олио, яйцата без 1 жълтък - той е за намазване отгоре, сол и всичко се разбива с вилица добре. Замесва се средно меко тесто и оставяме да втаса на топло около 40 минути.
Отделя се 1/3 от тестото, за да не станат дебели хапки, а по тънички. Ако искате, може да работите с цялото тесто. Прави се разрез-два в средата на тестото и с пръсти се разстила едната половина.
Отгоре се натрошава сирене, настърган кашкавал и парченца масло. Покрива се отгоре с другата половина. Може да се разточи или да се оформи с ръце на кръгла или правоъгълна питка, която се нарязва на малки хапки.
Намазва се с разбит с 1 с.л. олио жълтък и поръсваме семена. Оставя се да почине тестото за 20 минути на топло, печем в умерена фурна 180°C около 30 минути.
Изважда се, топла се намазва с масло и покриваме с кърпа.
Много вкусна питка на хапки! .
Благодаря на Краси за чудесната рецепта!